COMUNICAT ASSEMBLEA DEL RECTORAT DE LA UB

25 Març 2009 at 6:37 pm 2 comentaris

L’assemblea de l’ocupació del rectorat de la UB us hem convocat per transmetre la nostra valoració dels fets dels darrers dies:

Entenem el desallotjament del rectorat com una clara manca de voluntat de diàleg per part de les autoritats acadèmiques. Segons el rector, Dídac Ramírez, s’ha desallotjat el Rectorat en motiu d’uns successos ocorreguts a una altra facultat i que no es poden relacionar amb l’ocupació del rectorat, ni amb Bolonya, ni amb les assemblees; ens sembla lamentable. Ramírez, per altra banda, declara que l’objectiu del desallotjament és recuperar l’ús públic de l’edifici; precisament durant l’ocupació, l’ús públic no es va veure afectat sino potenciat per tota la comunitat universitària, diferents moviments socials i totes aquelles ciutadanes que van participar en les postres activitats.

Però a banda que la justificació del desallotjament és patètica, també cal valorar alguns aspectes del procediment seguit:

El primer és que en les diferents converses tingudes amb l’equip rectoral, sempre per tractar qüestions de caire logístic, se’ns va prometre que els mossos no entrarien a l’edifici històric. A més, tampoc vam rebre cap avis previ per part del rectorat anul·lant així la possibilitat d’una sortida voluntària.

Per això entenem que l’actitud subjacent a aquestes accions és un rebuig a un diàleg sincer sobre el procés de Bolonya i l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, fet que també es demostra en la manca de debats en el si de la universitat així com el fet que totes les ocasions que s’han tingut per parlar sobre la reforma universitària han estat una pantomima.

Tant la violencia policial dins del Rectorat com a fora són un clar exemple de fins a quin punt les autoritats polítiques i acadèmiques, consellers, president i rectors estan disposades a violar els pricipis de les societats en democràcia avançada, com son els drets inqüestionables de la llibertat d’expressió, manifestació i reunió. Tot plegat per imposar a cop de porra un conjunt de reformes amagades sota el nom de Bolonya que ens porten a la privatització de les universitats i a la desaparició de l’educació com a un bé públic.

Per això, i sense voler aprofundir en les persecucions i pallisses que es van produir al llarg del dimecres gris de la setmana passada…

Condemnem una vegada més l’acció policial, més pròpia d’èpoques pre-democràtiques.

Denunciem, ja no només l’informe policial en que es justifica l’acció, sinó la impunitat i indiferencia amb que els governants, suposadament d’esquerres, acepten les versions d’una part implicada sense contrastar ni demanar testimonis de les persones que estaven a l’altre banda dels escuts i les porres.

Condemnem a l’Ajuntament per tancar els metros 15 min. abans dels disturbis, fet mostra de conivència amb la voluntat de convertir la zona on s’estaven produint les mobilitzacions en una ratonera.

Per tant demanem la dimissió de Ramirez, Saura, Moreso i Huguet

Davant això, els estudiants ens estem organitzan per donar una resposta legal, una denuncia colectiva, on elaborarem un relat exhaustiu dels fets del dimecres gris argumentat amb fotos, vídeos, atestats médics i testimonis.

Per acabar, anunciem que les estudiants participarem de manera activa a la manifestació del dissabte 28 i aquesta tarda es decidirà a la reunió de la CAE si convocarem vaga i manifestació per aquest dijous.

Assemblea del Rectorat de la UB

Entry filed under: Comunicats/Comunicados.

Suport des de l’UFR 04 de París Ocupacions a les Facultats!

2 comentaris Add your own

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


DENUNCIA CONJUNTA 18M

Podeu fer-nos arribar els vostres atestats mèdics i les dades de contacte a
tancadaalacentral@gmail.com
denuncia18m@gmail.com
Juntes tindrem més força!

ÚLTIMES NOTÍCIES

12/03/09
Manifestació per derogar la LOU, aturem el Pla Bolonya. A les 12h a Pl. Universitat
10/03/09
Presentació Manifest PDI i PAS
26/02/09
Referèndum a la UB. Vota pel SI a la paralització de l'EEES. Participa-hi!
9/02/09
L'assemblea d'expedientats de la UAB organitza activitats els divendres, apunta-t'hi!
9 /02/09
El 21 de Febrer hi ha assemblea d'assemblees d'estudiants universitaris de tota Barcelona, no hi falteu!
8/02/09
Alguns companys de la tancada han estat aquest cap de setmana a la trobada de cooperatives catalanes de productors i consumidors, demà ens explicaran el que han fet.

Visites

  • 49.455 Visites

%d bloggers like this: