Manifest sobre els fets del dia 18M, que no s’arribà a llegir…

20 Març 2009 at 2:53 pm Deixa un comentari

Aquest Manifest s’hauria d’haver llegit a la Concentració-Manifestació del dimecres 18 de març a les 20h. que va veure’s truncada per la càrrega brutal dels Mossos d’Esquadra.

MANIFEST CONTRA LA REPRESSIÓ POLICIAL AL MOVIMENT ESTUDIANTIL

Avui, 18 de març del 2009, a la matinada, els cossos antiavalots de la Generalitat per ordre del rector Didac Ramirez i el conseller d’ICV-EUA Joan Saura, han desallotjat a cop de porra les estudiants que ocupavem el Rectorat de la UB desde feia 4 mesos. El desallotjament s’ha dut a terme sense previ avís i de forma violenta. Alguns estudiants que s’han ressistit de forma pacífica, agafant-se entre ells i evitant que els arroseguessin, han estat imputats per desobediència civil, amb una pena previsible d’entre 6 mesos i 3 anys de presó.

La ocupació del rectorat ha estat la protesta més duradera del moviment estudiantil revifat aquest curs acadèmic. Destacava pel caràcter pacífic i constructiu procurant mantenir la coherencia de les reivindicacions estudiantils tot buscant retornar a la societat els espais universitàris.

Les agressions i la violència exrecida durant el desallotjament només han estat l’inici d’un llarg dia marcat per la brutalitat policial. Durant la concentració de suport davant del rectorat s’ha produït una nova càrrega que no tenia com a finalitat allunyar-nos de la plaça ja que s’ens ha perseguit més enllà de la zona de seguretat, porra en mà, buscant clarament i oberta colpejar-nos. Grups petits d’estudiants que fugien han estat perseguits per la policia i n’han patit la violència. Per desgràcia, altra volta s’ha repetit aquesta dinàmica en el transcurs de la concentració amb roda de premsa que s’ha fet a les 11:30 a la mateixa plaça. Aquesta concentració convocada només en 2h d’antelació ha aplegat més de 2000 persones.

La protesta davant del comissionat no s’ha fet esperar. Així que espontàniament, a tomb del migdia, ens hi hem aplegat uns dos mil estudiants. El nombre d’efectius policials davant d’aquesta concentració pacífia ha estat desmesurat, més de 450 antidisturbis, amb 20 furgonetes han estat perseguint als estudiants que fugien a través l’eixample, guiats per un gran nombre de policies de paisà i un helicopter.

Les pallisses per part dels antiavalots als estudiants han estat la dinàmica del dia. Els resultats han estat més 150 estudiants ferits i contussionats, una lessió cervical, traus a les cames i al cap, genolls fracturats i un estudiant hospitalitzat. Encara estem pendents de contactar amb la resta de companyes.

Som concients de que aquest fets busquen atemorir la lluita dels i les estudiants, intimidar-nos, i criminalitzar-nos però la nostra convicció és ferma, molt ferma! Tenim clar que lluitar per una universitat pública i de qualitat, i per tant lluitar per la derrogació de la LOU, és la nostra obligació i no ens silenciaràn.

Els responsables polítics d’aquesta situació són: el President Montilla, del PSC, el conseller Huget d’ERC, el conseller Saura d’ICV-EUA així com els rectors de l’ACUP, amb Moreso i Ramirez al cap davant. Tots ells activistes de la transició, sembla que estan emulant les polítiques repressives de les seves èpoques de joventut. Què pretenen enviant els cossos policials amb ordres d’apallisar als estudiants? Els sembla una manera de respondre el movimemt estudiantil? Quina confiança podem tenir ara en les nostres autoritats acadèmiques i polítiques, quan ens han privat de drets constitucionals com són la llibertat d’expressió i el dret de reunió?

Per tot això exigim la dimissió del conseller Huguet i del conseller Saura, per ordenar, permetre i justificar les agressions als estudiants. També demanem la dimissió de tots els rectors de les universitats públiques catalanes, que donen suport a aquesta política, la defensen i la suscriuen. Especialment, el rector Didac Ramirez de la UB i al rector Joan Josep Moreso, de la UPF, pel seu paper actiu en aquesta repressió.

També demanem la llibertat de tots els companys que ara mateix es troven detinguts i retinguts a la comissaria així com l’amnistia pels vora de trenta processos penals i judicials que de moment ens han comfirmat.

Per la llibertat d’expressió! Policia no!

Entry filed under: 18M.

Sobre els primers ferits, 18M al migdia Crònica de la concentració del 18M a la nit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


DENUNCIA CONJUNTA 18M

Podeu fer-nos arribar els vostres atestats mèdics i les dades de contacte a
tancadaalacentral@gmail.com
denuncia18m@gmail.com
Juntes tindrem més força!

ÚLTIMES NOTÍCIES

12/03/09
Manifestació per derogar la LOU, aturem el Pla Bolonya. A les 12h a Pl. Universitat
10/03/09
Presentació Manifest PDI i PAS
26/02/09
Referèndum a la UB. Vota pel SI a la paralització de l'EEES. Participa-hi!
9/02/09
L'assemblea d'expedientats de la UAB organitza activitats els divendres, apunta-t'hi!
9 /02/09
El 21 de Febrer hi ha assemblea d'assemblees d'estudiants universitaris de tota Barcelona, no hi falteu!
8/02/09
Alguns companys de la tancada han estat aquest cap de setmana a la trobada de cooperatives catalanes de productors i consumidors, demà ens explicaran el que han fet.

Visites

  • 49.433 Visites

%d bloggers like this: