Manifest 12-M

12 Març 2009 at 2:16 pm Deixa un comentari

CONTRA LA LOU CONTRA EL MERCAT EUROPEU D’ENSENYAMENT SUPERIOR

Des de Itàlia, fins a Grècia, des de Sevilla a París, de Xile a Mèxic i també als Països Catalans els estudiants diem no a la privatització de l’ensenyament, és a dir, diem no a l’Acord General de Comerç de Serveis.

Diem no a l’Europa del Capital i l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior

Diem no a la LOU i a l’elitització de l’ensenyament.

Diem no a la repressió política a la restricció a la llibertat d’expressió. Denunciem la responsabilitat dels Governs –pretesament d’esquerres- de la Generalitat i de l’Estat espanyol en el desmantellament del sistema públic universitari.

Tot i que aquesta lluita va arrencar al 2001, l’aprovació del decret de supressió de les llicenciatures i diplomatures ens ha donat encara més la raó. Títols devaluats; sense cap garantia d’homologació i que a més a més s’apliquen amb restricció del finançament públic. Els governs estan incentivant la pujada de taxes i venent les univeristats públiques al millor postor. La situació de l’ensenyament públic no pot ser més dramàtica:

Es multipliquen convenis amb empreses privades que no tenen més interès que el mercantil a l’hora d’invertir a la universitat.

Les taxes universitàries pujen any rere any, per sobre del cost de la vida, de la revisió salarial i es congelen els programes de beques per a rendes més baixes.

La formació universitària s’orienta i premia el servilisme als interessos mercantils, a l’adoctrinament productiu de treballadors de baix cost.

– La universitat perd l’autonomia crítica i de pensament que ha de regir una formació integral, emancipadora, científica i al servei de les necessitats dels treballadors i treballadores que, com moltes de nosaltres, financiem la recerca i la formació pública amb els nostres impostos.

s’enganya a la societat dient que els preus públics són assequibles, es demana a les universitats rendibilitat econòmica, i se les obliga a reduir els dèficits mentre es subvenciona el Saló de l’Automòbil com a esdeveniment d’interès social de l’alçada dels Jocs Olímpics; i el Govern de Zapatero regala 50.000 milions a la banca per “rescatar-la” dels beneficis milionaris que han fet durant dècades.

L’Espai Europeu d’Ensenyament Superior és una estafa, és un acte de terrorisme estatal contra els serveis públics sense precedents:

Universitat de qualitat amb contractació de professorat zero?

Universitat d’excel·lència que ofereix legions d’estudiants en pràctiques i amb títols precaris com a mà d’obra barata i submisa?

Universitat al servei de la societat amb subcontractació i degradació dels serveis i de les condicions de treball?

Dedicació a temps complert sense beques i incentivant préstecs?

Pagar per estudiar a casa?

Democratització dels màsters quan prop del 90% dels que s’ofereixen les universitats públiques actualment són privats, és a dir, a preus prohibitius?

A qui beneficia aquesta reforma? Als estudiants? A les seves famílies? Als futurs estudiants?Als bancs que ofereixen els préstecs? A les empreses que reben treballadors gratis durant un any fent “pràctiques en empresa”? A les entitats que es beneficien de graduats universitaris a baix cost?

La societat és molt més que això. La formació pública ha de ser solvent i independent. La recerca pública ha de garantir la difusió i el profit social dels resultats de la seva tasca al servei del benefici col·lectiu i no subordinada al profit privat de l’empresariat que dona almoina.

Per aixó sortim al carrer: per denunciar l’obscurantisme, l’antidemocràcia, l’estafa i la privatització de la universitat. El 95% de les estudiants s’han pronunciat clarament en contra de la reforma a la UB, a la UPF, a la UAB, a la UdL, UdG, …

I quina resposta hem trobat? El Govern finança organitzacions fantasmes, reprimeix i criminalitza a les estudiants conscienciades i mobilitzades mitjançant càrregues policials, expedients, amonestacions, expulsions, desallotjaments amb violència. El Govern impedeix la consulta popular i intoxica i manipula el debat amb propaganda barroera i tardana.

La lluita per l’ensenyament públic és la lluita per la sanitat pública, pel transport públic és la lluita contra un model social i econòmic que no entén de treballadors, de democràcia i de justícia social. La nostra lluita no ha fet res més que començar i no s’atura amb falsos diàlegs. La nostra lluita no s’atura amb plans extraordinaris de beques miserables. Per això estem aquí els estudiants de secundària, estudiants i professors de la UAB, la UB, la UPC i UPF!!!

Llibertat d’expressió policia no!!

Per la derogació de la LOU i la LEC

Per la derogació del Decret de Graus

Per la sortida dels serveis públics de l’Acord General de Comerç de Serveis

En solidaritat amb els companys de Grècia, Itàlia, Finlàndia, Irlanda i a l’Estat francès!!

NO A LA PRIVATITZACIÓ DE LES UNIVERSITATS

Jo

Vosaltres

Nosaltres totes juntes

Aturarem Bolonya!!

Anuncis

Entry filed under: Manifestos/Manifiestos.

DIJOUS 12 MARÇ MANIFESTACIÓ UPF Ocupada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


DENUNCIA CONJUNTA 18M

Podeu fer-nos arribar els vostres atestats mèdics i les dades de contacte a
tancadaalacentral@gmail.com
denuncia18m@gmail.com
Juntes tindrem més força!

ÚLTIMES NOTÍCIES

12/03/09
Manifestació per derogar la LOU, aturem el Pla Bolonya. A les 12h a Pl. Universitat
10/03/09
Presentació Manifest PDI i PAS
26/02/09
Referèndum a la UB. Vota pel SI a la paralització de l'EEES. Participa-hi!
9/02/09
L'assemblea d'expedientats de la UAB organitza activitats els divendres, apunta-t'hi!
9 /02/09
El 21 de Febrer hi ha assemblea d'assemblees d'estudiants universitaris de tota Barcelona, no hi falteu!
8/02/09
Alguns companys de la tancada han estat aquest cap de setmana a la trobada de cooperatives catalanes de productors i consumidors, demà ens explicaran el que han fet.

Visites

  • 49.206 Visites

%d bloggers like this: