L’estafa del Claustre

6 Març 2009 at 10:28 pm 1 comentari

Hem procurat esgotar totes les vies que ells anomenen democràtiques i la seva resposta sempre ha estat la tergiversació i la manipulació de la veu dels i les estudiants: 9537 vots han estat menyspreats. Hem fet servir les seves urnes en un referèndum de participació aclaparadora i sense precedents. Peró aquesta veu ha estat silenciada. Hem presenciat un calustre on se’ns ha estafat. Qui fa la llei, fa la trampa.

L’Assemblea Extraordinària d’Estudiants de la Universitat de Barcelona, us vol comunicar que:

Ahir es va celebrar el Claustre de la Universitat de Barcelona; molts de vosaltres ja en sabreu els resultats. A poc minuts ja hi havia un comunicat oficial de la institució i es va celebrar una roda de premsa cara a la galeria abans inclus de comunicar-nos a nosaltres el resultat de les votacions.

Ens van fer creure que s’anava a votar sobre la pregunta del referèndum celebrat la setmana passada. El referéndum amb quasi el 20% de la participació estudiantil (quan habitualment la mitja és d’un 5%) que va donar un 93’1% de suport al SI, que va transmetre un missatge clar: s’ha de paralitzar l’implementació de l’EEES i obrir un procés de debat!

Aquests resultats garantien, segons la propia normativa d’eleccions d’estudiants, que la representació estudiantil al Claustre, el 30%, votava sí.

Però, tot i els nostres esforços, els fets han estat ben diferents: no es va traslladar aquest resultat al Claustre. Els 90 vots estudiantils no van ser comptabilitzats. S’han fet els sords voluntariament, i han manipulat la nostra participació.

Volem manifestar el nostre malestar i la nostra indignació cap a aquesta manipulació exercida per l’equip rectoral i els equips deganals.

Aquests mateixos equips deganals que han estat imposant el proces de Bolonya des del secretisme, l’ocultació de la informació, el menyspreu als seus estudiants i del seu personal docent i investigador. El mateix rectorat que sustenta la seva legitimitat sobre una “capacitat de diáleg” basada en la sordesa i la hipocresia, que es manté sobre els vots de 1.545 estudiants envers quasi 10.000 que van votar al referèndum. Un equip rectoral que va distorsionar i forçar els seus propis reglaments per passar per sobre dels sectors crítics, i poder tirar endavant sense cap tipus d’escrúpols.

Hem procurat esgotar totes les vies que ells anomenen democràtiques i la seva resposta sempre ha estat la tergiversació i la manipulació de la veu dels i les estudiants: 9537 vots han estat menyspreats. Hem fet servir les seves urnes en un referèndum de participació aclaparadora i sense precedents. Peró aquesta veu ha estat silenciada. Hem presenciat un calustre on se’ns ha estafat. Qui fa la llei, fa la trampa.

Encara que vulguin silenciar les discordàncies, que son les veus de l’alumnat, del professorat i del pas crític, encara que vulgui dissimular-lo i amagar-lo a sota l’estora, existeix un conflicte. I s’ha reflectit en les votacions.

Tot i les seves maniobres per silenciar-nos, a nosaltres no ens faran callar. La lluita no s’atura, continua i augmentarà qualitativament. Fins a derrogar la LOU.

En aquests moments també ens toca denunciar que els mecanismes formals s’han esgotat, per això cal sortir al carrer el 12 de març, a tot arreu i expressar la voluntat que tenim per construir juntes l’educació que la societat realment vol i necessita. Hi sortirem acompanyades de PDI crític, de PAS crític, d’estudiants de secundaria. Hi sortirem totes, per mostrar el nostre rebuig cap al sistema educatiu vigent i les reformes que s’estan implementant. Allò establert pot canviar, nomes falta que treballem juntes.

Convoquem a la vaga el dia 12 de març i a la sortida al carrer en una manifestació massiva. Serà a partir de les 12h a Pl.Universitat.

Anuncis

Entry filed under: 1.

Primeres impresions del Claustre de la UB Professors i pas de les universitats catalanes contra el Pla de Bolonya

1 comentari Add your own

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


DENUNCIA CONJUNTA 18M

Podeu fer-nos arribar els vostres atestats mèdics i les dades de contacte a
tancadaalacentral@gmail.com
denuncia18m@gmail.com
Juntes tindrem més força!

ÚLTIMES NOTÍCIES

12/03/09
Manifestació per derogar la LOU, aturem el Pla Bolonya. A les 12h a Pl. Universitat
10/03/09
Presentació Manifest PDI i PAS
26/02/09
Referèndum a la UB. Vota pel SI a la paralització de l'EEES. Participa-hi!
9/02/09
L'assemblea d'expedientats de la UAB organitza activitats els divendres, apunta-t'hi!
9 /02/09
El 21 de Febrer hi ha assemblea d'assemblees d'estudiants universitaris de tota Barcelona, no hi falteu!
8/02/09
Alguns companys de la tancada han estat aquest cap de setmana a la trobada de cooperatives catalanes de productors i consumidors, demà ens explicaran el que han fet.

Visites

  • 49.206 Visites

%d bloggers like this: