Accions 4 de març

5 Març 2009 at 2:26 am Deixa un comentari

Avui, 4 de març, les diferents assemblees de facultats de les universitats de l’àrea metropolitana de Barcelona (UAB, UB, UPC i UPF) han realitzant accions a diferents llocs per denunciar la repressió que els mossos d’esquadra van empendre contra els estudiants de l’autònoma ara fa un any i que es van repetir recentment a la Pompeu Fabra.

Es reivindiquen alhora els resultats dels referèndums realitzats les darreres setmanes; aprofitem per recordar-vos que en el cas de la UB, apròximadament 10.000 estudiants han votat a favor de la paralització de Bolonya (amb un 93% dels vots al si) mentre que al rector actual només el van recolzar uns 3.500. Els resultats obtinguts parlen per si sols.


Us deixem aqui baix el comunicat  de la CAE que s’ha llegit a dia d’avui:

Des de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE) volem manifestar:

Avui, 4 de març del 2009, fa un any de la irrupció dels mossos d’esquadra per a reprimir una protesta pacífica a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un balanç de 50 ferits amb contusions i 3 estudiants amb ferides greus. Un any després, ens pretenen dir que hi ha diàleg mentre que la realitat segueix essent obviada i silenciada: 6 expulsats, 22 sancionades públicament, 15 imputades en un procés penal i més d’una setantena d’estudiants desallotjats amb violència de la Universitat Pompeu Fabra. Entenem que aquesta voluntat de silenciar les veus crítiques doten a la universitat d’un autoritarisme impropi d’una institució on hauria de regnar el diàleg, la raó i el pensament crític

Nosaltres hem demostrat que el pensament crític i la reflexió segueix pervivint a la universitat. Els estudiants ens hem mobilitzat i hem participat massivament en els referèndums que, per cert, han fet història. Recentment un 93 % a la UB i un 88,7% de la Pompeu Fabra s’ha posicionat a favor de paralitzar l’aplicació del Espai Europeu de Educació Superior i d’iniciar un procés de diàleg per definir el futur de la Universitat Publica. També a la UAB, a Lleida i a Girona es van posicionar amb resultats igualment aclaparadors. Resulta evident que aquestes expressions comporten la necessitat de fer efectiva una paralització real de la LOU, els Reials Decrets i del procés de Bolonya.

Els Rectors haurien de posicionar-se al costat dels estudiants que han expressat la seva veu als referèndums, que és el màxim mecanisme democràtic realitzat fins a dia d’avui referent al procés de Bolonya, donades les limitacions democràtiques i la voluntària opacitat imposades des del seu inici per les autoritats.

Per a la CAE aquesta és una oportunitat única per a que totes les parts implicades deixin de fer-se els sords, obrin els ulls i es posicionin de manera crítica amb aquest procés per construir així, juntament amb tota la comunitat, la universitat del futur.

Malgrat les dificultats i la repressió que hem patit, el moviment estrudiantil continua actiu i us vol anunciar que el proper 12 de març hi ha una vaga i una manifestació on totes hem de sortir al carrer per reivindicar la derogació de la LOU, i construir entre tots els agents socials i la comunitat universitària una realitat educativa que s’adeqüi a les necessitats reals de la societat, a diferencia de l’EEES que es sotmet al mercat i converteix la universitat en un negoci.

Acusem als responsables politics de l’actual situació de desmantellament de la universitat pública i de repressió de les veus crítiques: Joan Josep Moreso, Blanca Palmada, Joan Saura, Josep Huguet i Cristina Garmendia, pel seu paper actiu en aquesta situació.

Per tot això avui les assemblees d’estudiants de les universitats de l’àrea metropolitana de Barcelona, UAB, UB, UPC i UPF, reunides a la CAE, continuem amb les mobilitzacions que no aturarem fins a aconseguir la derogació de la LOU i la construcció de una universitat pública i de qualitat, de tots i per a tots.


Comissió de comunicació de la CAE

Entry filed under: 1.

Ara mes que mai aturar Bolonya es posible!! Primeres impresions del Claustre de la UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


DENUNCIA CONJUNTA 18M

Podeu fer-nos arribar els vostres atestats mèdics i les dades de contacte a
tancadaalacentral@gmail.com
denuncia18m@gmail.com
Juntes tindrem més força!

ÚLTIMES NOTÍCIES

12/03/09
Manifestació per derogar la LOU, aturem el Pla Bolonya. A les 12h a Pl. Universitat
10/03/09
Presentació Manifest PDI i PAS
26/02/09
Referèndum a la UB. Vota pel SI a la paralització de l'EEES. Participa-hi!
9/02/09
L'assemblea d'expedientats de la UAB organitza activitats els divendres, apunta-t'hi!
9 /02/09
El 21 de Febrer hi ha assemblea d'assemblees d'estudiants universitaris de tota Barcelona, no hi falteu!
8/02/09
Alguns companys de la tancada han estat aquest cap de setmana a la trobada de cooperatives catalanes de productors i consumidors, demà ens explicaran el que han fet.

Visites

  • 49,164 Visites

%d bloggers like this: