Comunicat sobre el Referèndum

28 febrer 2009 at 4:01 am 1 comentari

A continuació, el comunicat de la Comissió de Comunicació de la CAE sobre el referèndum celebrat a la UB

Des de la Comissió de Comunicació de la CAE volem donar a conèixer els resultats del referèndum celebrat entre la comunitat estudiantil avui dia 26 de febrer, sota la pregunta S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?

La participació ha estat d’un 20,35% (aproximadament un 400% més que a les anteriors eleccions de representants d’estudiants) on el 93’1% d’aquest ha dit SI a la paralització.

Des de les assemblees d’estudiants entenem que aquest augment de participació i aquesta resposta contundent és simptomàtica d’un malestar sobre com s’han dut a terme les polítiques universitàries a aquest respecte i és un crit pel canvi, pel diàleg, per a construir entre totes la universitat de totes.

Valorem com un èxit rotund els resultats d’aquest referèndum.

La democràcia directa ha fet augmentar significativament l’interès per la participació dels i les estudiants, al decidir i incidir sobre una qüestió concreta. És un bon moment, alhora, per repensar i millorar els canals de participació dels i les estudiants al sí de la universitat, que es demostren insuficients a dia d’avui.

També volem fer pública la nostra decepció pel paper de gestió de les eleccions per part de la Universitat de Barcelona. No s’ha posat a disposició els servei telemàtics per votar; la difusió, obligada per Estatus, ha estat quasi inexistent; i el finançament també obligatori per a realitzar aquesta difusió a les facultats per part de l’estudiantat ha arribat tard i ha estat minça (per exemple, a la Facultat d’Història, Geografia i Historia de l’Art, un sindicat amb tres juntals ha rebut només 30 euros).

També hem de recordar que molt poques facultats han aturat les classes, tal i com es va demanar, per a donar espai als necessaris debats, taules rodones i xerrades organitzades pels estudiants.

En conclusió, seguim demanant

  1. La readmisió dels expulsats de UAB i el cessament d’accions repressives contra la resta d’expedientats i expedientades.
  2. La celebració d’un referèndum vinculant a tota la comunitat universitaria.
  3. Una moratòria de mínim dos anys per la implementació de la refroma, incloent-hi els plans aprovats i els pendents d’implementacio.
Anuncis

Entry filed under: 1.

El referèndum als mitjans Referèndums i representativitat

1 comentari Add your own

  • […] De nou les xifres canten per si mateixes i deixen clara la posició de l’estudiantat i la poca connexió que amb ell té l’organigrama de govern d’aquestes universitats.  A diferència de les primeres consultes, la participació ha pujat fins a xifres astronòmiques, amb la qual cosa la legitimitat sembla cosa indiscutible.  Aqui es pot llegir la valoració dels resultats per la Coordinadora d’Assemblees d’Estud… […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


DENUNCIA CONJUNTA 18M

Podeu fer-nos arribar els vostres atestats mèdics i les dades de contacte a
tancadaalacentral@gmail.com
denuncia18m@gmail.com
Juntes tindrem més força!

ÚLTIMES NOTÍCIES

12/03/09
Manifestació per derogar la LOU, aturem el Pla Bolonya. A les 12h a Pl. Universitat
10/03/09
Presentació Manifest PDI i PAS
26/02/09
Referèndum a la UB. Vota pel SI a la paralització de l'EEES. Participa-hi!
9/02/09
L'assemblea d'expedientats de la UAB organitza activitats els divendres, apunta-t'hi!
9 /02/09
El 21 de Febrer hi ha assemblea d'assemblees d'estudiants universitaris de tota Barcelona, no hi falteu!
8/02/09
Alguns companys de la tancada han estat aquest cap de setmana a la trobada de cooperatives catalanes de productors i consumidors, demà ens explicaran el que han fet.

Visites

  • 49,187 Visites

%d bloggers like this: